Family Yoga & Playfullness


Heb je behoefte om samen met je kind of gezin te bewegen en te ontspannen? Ben je op zoek naar ontspanning in verbinding met de Elementen? Met avontuurlijke Belevingen, gericht op jullie als (gedeeltelijk) Gezin? Voel je dan welkom bij een 1 op 1 sessie Yoga & Playfullness voor ouder-kind of gezin!

ONTSPANNING & BEHOEFTES

Vaak willen ouders die Yoga komen doen met hun kind even lekker een uurtje ontspannen en spelen en/of zijn er behoeftes/ vraagstukken in de ontwikkeling van hun kinderen. In beide wordt voorzien in deze 1 op 1 Playfullness sessies en van te voren stem ik met je af waar de wens precies zit.

OMDENKEN EN DE KRACHT VAN VERFRISSING

Vaak zit in hetgeen wat wij voor onze kinderen wensen, in de ondersteuning voor kinderen ook een boodschap voor onszelf, in de manier waarop wij als ouder/volwassenen zelf met de dingen en situaties wensen om gaan.

Er komen ouders met vragen of ik meer rust in het hoofdje kan brengen, of ik kinderen kan ondersteunen in het aarden of iets kan doen bij overprikkeling. Tegelijkertijd herkennen ouders de aangehaalde thema’s van hun kinderen bij henzelf. Soms houd ik hierin een Liefdevolle Spiegel voor.

Mijn ervaring met kinderen en ouders is dat de eenvoud van spelen en aanwezig zijn vrijwel direct ontspanning op kan leveren.

Aanwezig zijn vraagt wel moed en de wil om uit eigen situaties en kaders te stappen, mee te bewegen met wat er ontstaat samen met je kind into the freshness van ieder moment.

Een heleboel wat we steeds denken te moeten mag je in de sessies even láten, je hoeft alleen maar aan sluiten op wat er voor je neus gebeurt. Mooi wat er dan kan ontstaan.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Wat ik boven beschrijf is precies wat je gaat ervaren in de yoga & playfullness belevingen. Een moment van anderhalf uur met je kind of gezin waarin je jouw schoenen samen met jouw verwachtingen bij de deurmat of bij de poort laat liggen en je je op de yogamat en Moeder Aarde mag verwonderen. Ervaar samen de magie van fysiek en energetisch spel in verbinding.

Je krijgt de ruimte om mee te bewegen, mee te creëren en ontspannen waarbij je tussendoor speels tools aangereikt krijgt om zo te ontdekken wat het effect van speels en licht lichaamswerk is.


WAT IS JE WENS EN WAT DOE IK DAARMEE?

Vooraf kun je aangeven wat je wens is voor een 1 op 1 beleving. Ik stem daarin op jou en je kind/het gezin af en zet een speels Veld uit waarin jullie samen ontvangen, mee creëren en ontspannen.

Ik kijk hierin vooraf naar jullie verhoudingen in de elementen via geboortedatums (via de Nine Star Ki berekening), waaruit ik kan opmaken waar er op ingespeeld mag worden.

Afhankelijk van de behoefte kan ik je op de hoogte brengen van deze verhoudingen middels een gesprek om verdieping en verheldering te brengen in verdere vraagstukken over de ontwikkeling van je kind en jezelf. Dat geef je zelf aan en die boek je dan vooraf in.

WELKE TOOLS WORDEN INGEZET?

Tijdens een beleving krijg je speels handvaten voor ademspel, liefdevolle mantra’s en liederen, kindmassages, houdingen, verbindingsoefeningen en korte ontspannings verhaaltjes/ meditaties.

Je krijgt aangereikt hoe je kunt:

  • Gronden en de aandacht naar de voeten en de Aarde kunt brengen
  • Focussen, liefdevol op je eigen en elkaars hart
  • Opwarmen, speels uit je hoofd en in je lijf
  • Inzetten op vurig, dromerig of langzaam/gestaag in de beweging en houdingen en hoe je kunt zien en gebruik kunt maken van de verhoudingen in de beweging bij jou en je kind of in het gezin.
  • Verbinden met liefdevolle en speelse aanraking/massages
  • Ontspannen dmv ademhaling, zang, klanken, en meditaties/visualisaties

De belevingen worden bij jonge kinderen uitgezet als avonturen en met oudere kinderen zet ik in op uitdagende en op ontspanning gerichte duo yoga oefeningen.

Ik werk tussendoor met Edelstenen, natuurlijke materialen, Etherische oliën en instrumenten zoals oa klankschalen, koshi’s, rainsticks, oceandrums om er een totaal beleving van te maken. Zo ervaar je wat het is om je zintuiglijk open te stellen, te ontvangen en daardoor te ontspannen in heel het systeem.


MET WAT GA JE NAAR HUIS?

In ieder geval met een boel inspiratie! Het kan zijn dat je direct of nog niet gelijk het gewenste effect/resultaat ervaart waar je op hoopt. Ik volg in het moment altijd wat er aanwezig is en zet tools in om iets lichamelijk of in de energie te versterken of te ontspannen met ruim de tijd om te zien wat wel en niet werkt.

Soms gaat iets helemaal in de flow en soms heeft de wens in de ontspanning of een gewenste verbinding wat langer de tijd nodig. Wat het ook is, een beleving zit boordevol handvaten en ideeën waar je altijd iets uit kunt halen en iets aan hebt.

Ik kom op locatie met het Rondrijdend Atelier. Ook hier geldt weer een fijne Buitenplek, Bos, Veld, grote Tuin waar de Bus ook kan staan, Strand enz.


Meer info of vragen? Neem hier Contact op.