Over mijHi, ik ben Jacqueline, 42, Herfstkind, Yogi, Danser van Licht, Pierewaaier, Creatieveling, Speelse Spiegelaar, Nieuwetijd Mensch en Spring in het Veld. Ik kom uit een groot samengesteld Gezin met een Liefdevolle Basis, met behoorlijke Uitdagingen die mijn Leven op allerlei Manieren hebben gekleurd en in deze Beweging hebben gezet. Ik ben mijn Familie en alles daar iedere dag super dankbaar voor.

Sinds 2018 onderneem ik zelf vanuit de overwoestbare drive vrij te leven en het zelf te willen doen. Jarenlang heb ik in allerlei dienstverbanden en in het onderwijs gewerkt en na een flinke Burn Off na 14 jaar trouw lesgeven gooide ik mijn roer om. Ik besloot alleen op Reis te gaan en een Kinderyoga opleiding te volgen. Mijn eerste Reis alleen naar Indonesië in 2017, drie weken later na het besluit (ja zo gaat dat), was een opening naar een heel ander Leven. De opleiding Kids Yoga Teacher, de duurzame Green School, de mensen, de Vrije Dans, de kennismaking met de 5 Ritmes, maar ook het Land zelf met al haar Ceremonies was een thuiskomen voor mij.

Ik liet kort na deze Reis álles los en verruilde Nederland voor Italië en werkte daar een aantal maanden als Work Awayer en ondersteunde een Nederlands geëmigreerd gezin in het huishouden en op het Land. Wie was ik nog zonder vaste rol, vast huis en vast inkomen? In Italië genoot ik van het Bourgondische Leven. Ik maakte kennis met een geweldige Moeder met 2 kinderen en haar leven in de Bergen. Ik ging daar terug in de tijd in een oud pittoresk dorp en leerde de Italiaanse keuken en mentaliteit daar goed kennen. Wat hou ik van de taal en de saamhorigheid daar. Ik ervaar hoe Italianen (in Le Marche) verbonden zijn via de seizoensgebonden producten met de Natuur. Overal werd de Oogst gevierd.

In 2018 was ik klaar om mijn eigen onderneming te starten. Klaar voor het avontuur om de Wereld anders te leren kennen via eigen gecreëerd werk en het opbouwen van een groot alternatief Netwerk. In eerste instantie was alles gericht op Yoga Avonturen, Creatieve Coachings en Natuuravonturen voor Kinderen. Later is dit verder gegroeid met Yoga, Creatieve Embodiment sessies en Ceremonies voor jonge Meiden, Volwassenen en Senioren met alle Elementen uit de Natuur als Elementaire Basis.Naast dit mooie groepswerk maak ik sinds 2023 op aanvraag Persoonlijk Afgestemde Mesa’s/medicijnbuidels. Dit ben ik gaan doen na een heel duidelijk Teken (van de Vogels) om me te verbinden met Sjamanistisch Werk en de Indiaanse Basisprincipes. Hoe dat begon kan de boeken in en vertel ik je graag onder het genot van een kop kruidenthee 🙂 Het werken met de Mesa’s en de royale Tijd die ik doorbreng in de Natuur, nodigt mij uit weer contact te maken met een diepere laag in mij in verbinding met de Natuurlijke Cyclus en haar Heilige Wetten.

Ik ben voor deze diepere Laag in Mezelf een tijdje naar het Noorden vh Land getrokken om afstand te nemen van alles wat ik deed, een soort sabbatical en hier volledig mee te kunnen zijn. Dat is een hele Ontdekkingsreis geweest, vol Rouw en Verlies, moedige stappen van oude vormen los laten en het Nieuwe aan te gaan. Me te verbinden met dingen waarvan ik ten diepste voel, dit klopt, dit gaat vanzelf. In de Stilte en de Rust voel ik een stevige basis en wordt steeds meer duidelijk wie Ik ben en waar Ik naar toe wil bewegen. Het Leven wordt hierdoor minder gecompliceerd en dat voelt lekker. Ik ontdek wat ik de afgelopen jaren allemaal ontwikkeld en met wat steeds terug komt valt de puzzel in elkaar. Ik hoef niks meer te verzinnen. Alles is gewoon klaar. Dit wil ik delen met de Wereld.

Mijn creaties in het aanbod groeien als Reizen waarin iets ontstaat, en de vorm er van eindigt precies zoals het bedoeld is, zonder dat ik van te voren precies weet hoe het zal gaan. Dat is leuk, fris en ook spannend, maar dat maakt het Leven en dit werk steeds mooier. De weg die ik hierin bewandel voelt als een Heilig Pad waarin ik gaandeweg vanuit mijn Hart de Basisprincipes van de Indiaanse Wetten en Lessen ben gaan volgen. Het is de meest natuurlijke Weg voor mij om Soeverein en in Harmonie met de Natuur en de ander te kunnen leven. Ook het achtvoudige Pad van Patanjali, de Grondlegging in eeuwenoude Yogafilosofie geeft me richting en blijft iets wat ik mijn hele Leven bij me zal dragen.

Ik bouw op dit Pad (mee aan) sfeervolle afgestemde plekken en velden, waar iets wordt gedragen, beleefd en in beweging wordt gebracht. Het daardoor wezenlijke contact met de Natuur en de mensen met hun persoonlijke verhalen, vragen en boodschappen geven mij ook weer nieuwe inzichten en energie.

Dankbaar ben ik dat ik met Earth Medicine Movement dit Pad bewandel en een mooi Aanbod met me mee draag. En wat ik overal in de Wereld kan doen. Het kleurt mijn Leven en tegelijkertijd die van anderen. Wie weet ook die van jou?

“Learn to be a lighthouse and the boats will find their ways.”

Opleidingen & trainingen

 • 4 jarige Lerarenopleiding Fontys Pabo
 • Kennismaking en verdiepingstraining Meervoudige Intelligenties (Howard Gardner) Son Opleidingen Utrecht
 • 4 jarige (interne) coachtraining Fontys Pabo Venlo
 • 4 jarige opleiding Kunstzinnig Dynamisch coachen @ De Kleine Tiki Breda
 • 100 hrs YTT kids @ Swaha Kids, Green School Bali
 • Training Yoga avonturen @ Jip & Jan Academie ( Helen Purperhart)
 • Training Krachtspel @ Jip & Jan Academie ( Helen Purperhart)
 • Training Hart en Dans @ Arterre Nijmegen
 • Training Peuter in het Wild @ Natuur is een Feest
 • Training Yoga Flows, rituelen & adjustments @ ECI ( Alberto Paganini)
 • Training Makkelijke meditatie @ Raja Yoga Acadamy
 • Training Nine Star Ki (geboorte horoscoop adhv de 5 elementen) @ Zentire
 • Thuisstudie Do In Yoga, Gi Gong en Yin Yoga
 • Training Facilitator voor meiden & vrouwencirkels @ Maanbloem Zutphen
 • Embodiment Circle: Jaartraject dansexpressie en embodiment coaching bij Janneke Bexkens

Ervaring

 • 14 jaar ervaring als leerkracht in het onderwijs zowel regulier als speciaal basisonderwijs
 • 20 jaar danservaring, jazz ballet in Venlo (@ Doris Titulaer), Salsa in Venlo en Salsa Conexxion in Eindhoven, 5 ritmes in Bali en Amsterdam, intuïtieve dans door het hele land.
 • 13 jaar yoga ervaring Hatha, Yin, Vinyasa.
 • 5 jaar ervaring als deelnemer, assistent en manager silent retreats/ Vipassana meditatie @ Open Dharma Ter Apel
 • 6 jaar ervaring met kids yoga lessen/ workshops geven in eigen studio en op locatie (festivals, scholen, bso’s)
 • 4 jaar ervaring met Hatha yoga lessen geven aan volwassenen in eigen studio en privé sessies
 • 6 jaar ervaring met kunstzinnig begeleiden van jongeren en volwassenen in het onderwijs en in de eigen praktijk
 • 6 Jaar ervaring met creatieve natuurbelevingen en buitenonderwijs faciliteren voor jonge kinderen en ouders
 • 3 jaar ervaring met het faciliteren meiden en vrouwencirkels met o.a. drum -en zangcirkels, Agua di Florida ritueel en expressie cirkels