Medicine

Medicijn heeft een directe Lijn met de Natuur. Het is de Aarde, de Zon, het Water, het Vuur en de Lucht die Mens, Plant en Dier in Leven houden. We kunnen met deze Elementen en Rijken van alles creëren en in de Wereld gaat dat snel.

De Wetten van de Natuur gaan langzaam. En het Geheel wat zich graag laat zien en ons wil toe komen, bijvoorbeeld een Plant, een Steen, een Dier en zelfs de Mens is in de Energie een Medicijn. Alles wat ook maar afstamt van Moeder Aarde en zich (herhaaldelijk) aandient komt ons iets brengen. Denk hierbij ook aan de Maan cyclus en de Sterren. Het is aan ons om te zien wat we ermee kunnen doen zodat iedere ontmoeting of inname transformerend werkt. Maar dat kost wel Tijd.

Het Pad wat de Natives, de oorspronkelijke Bewoners van Amerika bewandelen, in verbinding met de Aloude Kennis van de Levende Energie en de Natuurlijke Wetten van Moeder Aarde, is het Medicijnpad. Nu hoef je geen Native te zijn om dat Pad te volgen, want als we dieper duiken in aanwezigheid komen we allemaal terug bij de Hartsverbinding met het Land onder onze voeten. In het Westen zijn we die Verbinding behoorlijk kwijt geraakt. Maar in deze turbulente tijden vinden we deze verbinding langzaam weer terug.

Het Medicijnpad is een Pad dat (mij) inspireert en helpt dieper verbinding te maken met de basisprincipes uit het leersysteem van de Tradities van de Native Americans. Jamie Sams legt dat als volgt uit:

“ De manier van leven, zoals de oorspronkelijke bewoners van Amerika (en Canada) dat doen, met al haar tradities en lessen, kan een verandering in het Bewustzijn teweegbrengen die nieuwe deuren van expressie en expansie opent. Dit Heilige Pad begrijpen helpt bij het openstellen voor de cultuur en de schoonheid van de gemeenschappelijke paden te delen. De basisprincipes kunnen we gebruiken om in de wildernis van onze plek op Moeder Aarde ieders verbondenheid met haar te herstellen ” 

De basisprincipes in verbinding met de oude inzichten van deze Systemen en Wetten met name het Medicijnwiel, de Medicijnwandeling en de Medicijnbuidel/ Mesa krijgen in het aanbod hier bij Earth Medicine Movement eigentijds Vorm.

Kijk voor meer info voor deze verschillende vormen eens bij Handcraft & Mesa journeys, Medicijndans en Medicijnwandeling.

“Tussen de voorouderlijke stemmen van de Wind en de diepe Hartslag van de Aarde, vervagen Visioenen van Naties als Schaduwen in de Schemering. In het Hart van het Universum, waar elke Ziel met de ander verweven is, klinkt een krachtig en oud Lied: een Droom van Vrede die elk Wezen omhult. ”

Valerio Barsacchi