Handcrafted Mesa’s & Mesa Journeys爪乇ᗪ丨匚丨フ几乃ㄩ丨ᗪ乇ㄥ丂

Medicijnbuidels, ook wel Mesa’s genoemd zijn bundels van stof of mapjes van leer met de inhoud, denk aan totems zoals Krachtdieren en andere Bondgenoten uit de Natuur, die de Persoonlijke Kracht van de ontvanger versterken. Het is een tastbaar middel in de interactie met jezelf, de Natuur en het Spirituele Kompas (Medicijnwiel) om Verleden, Heden en Toekomst bij elkaar te brengen. Daarbij direct ondersteund door de natuurlijke Cycli, de Elementen en het Plant, Dier en Steenrijk.

Denk bij de inhoud van een Mesa aan (Edel) Stenen, Huid/Vacht, Veren, Kruiden, Gedroogde Bloemen, Insecten, Zaadlijsten, Botjes, Tabak, (Heilig) Hout, Schelpen enz. Denk ook aan Symbolen die de Persoonlijke Kracht ondersteunen en versterken, zoals Keltische Runes en symbolen die binnen komen.

Er bestaan, in de Traditie van de Sjamanen en Mystici die met deze energie overdrachten werken, verschillende soorten Bundels en ik maak Bundels voor Persoonlijke Kracht. Een Persoonlijke Mesa is een verlengstuk van het Hart, ook wel the Burning Heart of Fire genoemd. Het verhaal gaat dat er origineel een Kooltje in gaat die de Harten van mensen weer laten branden.

De Mesa zet je in direct contact met Moeder Aarde, de Mesa’s die je voor zijn gegaan en de Mesa’s die in de toekomst worden gemaakt. De Mesa wordt je Persoonlijke Metgezel, ondersteunt je in je Proces, biedt bescherming, werkt helend door en versterkt de Persoonlijke Kracht wanneer er Wezenlijk Contact mee wordt gemaakt. Aan de buitenkant doen de Veren (en bij sommige Mesa’s ook Huiden) en de symbolen hun werk en aan de binnenkant de verzamelde Relikwieën. Het wordt mee genomen in een stuk stof of gedragen in een Buidel, vaak op het Hart. Ik maak ook grotere Mesa’s die je anders kunt dragen. Mesa’s kunnen goed ondersteunen bij Overgangsfases (bijvoorbeeld van kind naar jonge meid/vrouw/man) & Ceremonies. De Mesa brengt de Energie terug naar jezelf, je Hart, ondersteunt je met dat wat je nodig hebt en mee verbonden voelt. Ben je eenmaal in bezit van een Persoonlijke Mesa dan ben je in verbinding met alle Mesa’s in de Wereld.

Bij een Persoonlijk Afgestemde Mesa vindt er een Afstemming plaats rondom het Medicijnwiel. Zo krijg je een dieper inzicht in je Verlangen, hoe alles tot je komt en samenwerkt. Deze Afstemming geldt overigens niet voor Essence Mesa’s en Happy Hearts. Die stemmen Kirsten en ik voor je af op afstand. Deze kun je los bestellen en worden toegestuurd. Zie voor meer info verder op deze pagina.

Een Medicijnwiel is een “fysieke uitbeelding” van Spirituele Energie. Ze functioneert als Spiritueel Kompas en tegelijkertijd is het de uitbeelding van de Interne Dialoog van degene die zijn of haar zoektocht doet.

Ieder pad in het Wiel heeft zijn eigen kwaliteiten en is verbonden aan een Windrichting, een Element, een Seizoen, een Totemdier, een Totemsteen en een Totemplant, welke ons iets vertellen over waar we staan in ons proces en ons tevens ondersteunen in waar we naar toe bewegen.

Iedere Windrichting wordt aaneengeschakeld met de 12 Zonnetekens ofwel de Sterrenbeelden in verbinding met onze geboortedag. Daar ligt veel informatie opgeslagen over Persoonlijke Totemplanten, Totemdieren, Totemstenen, de invloed van de actuele stand van de Maan tijdens de Geboorte en de Oergroep van de Dieren waartoe een Persoon behoort. Hoewel een persoonlijke plek in het Wiel door het leven heen verandert, zet deze bezegeling de toon en wordt gedurende het leven mee genomen.

Wanneer een afgestemde Mesa voor Persoonlijke Kracht wordt aanvraagd, dan wordt de ontvanger dus meegenomen rondom het Medicijnwiel, ook wel Mesa Journey genoemd.

DE MESA JOURNEY

Een Mesa Journey is een Dynamische Reis in Zelfrealisatie waarbij je ondersteund wordt door de Kracht van Natuurlijke Cycli, de Elementen, het Dier/Plant/Stenenrijk en diens energie. Alles wat in het actuele Proces kan ondersteunen wordt vanzelf zichtbaar en gebundeld. Deze Gebundelde Buidel van Kracht kun je in je Leven mee dragen, leren begrijpen, zien en voelen en tevens ook zelf weer verversen wanneer verandering voelbaar is. Zo herstel of versterk je de band met jezelf, in Verleden, Heden, Toekomst in verbinding met Moeder Aarde en ervaar je gaandeweg de ondersteuning en de vruchten van deze doorgaande interactie.

HOE GAAN WE OP REIS?

We starten met een Verkenning van het Verlangen in het Zuiden met het element Vuur waar Lessen, Groei en Vertrouwen de basis leggen in de voorfase van het creatieproces.

We kleien meditatief een Moederschaal in verbinding met het Verlangen waarin alle natuurlijke Elementen voor de Mesa worden bewaard en in de energie worden versterkt (dat doet klei). Ook worden de 12 Stenen voor een eigen opening Ceremonie vd Mesa rondom het Wiel verzameld. Deze worden meegenomen en ingezet tijdens het vormgeven vd Mesa en ontvang je weer tijdens de Persoonlijke Overhandiging.

Vervolgens leggen we kaarten om inzicht te krijgen in Thema’s en Totems en komen we in beweging met een Medicijndans of Medicijnwandeling (voorkeur naar keuze) waarbij we in verbinding gaan met het Verlangen via de Natuurlijke Elementen en het Lichaam.

Al bewegend komen we op een diepere laag van de vraag die wordt gesteld en zijn de Totems en/of Elementen zichtbare Schakels/Spiegels in verbinding met het Persoonlijke Proces en dus ook de Mesa. Je krijgt hierin ook aanreikingen voor meditaties en rituelen om het contact te versterken met de Archetypische Kracht van de Dieren, met name de Vogels. De Veren nemen een voorname plek in van de Mesa.In de Verdieping, verbonden met het Westen en het element Water geeft de Ontvanger zich over aan Introspectie, zijn of haar Dromen en het Creatieproces van de Mesa door mij.

Deze wordt op afstand vormgegeven en gebundeld met al wat zich heeft laten zien in de Verkenningsfase en wat zich verder nog aandient. Tussentijds kan er nog contact plaatsvinden in de afstemming.


In verbinding met het Noorden en het element Aarde vindt de Voltooiing in de vorm van Persoonlijke Overdracht plaats. De Ontvanger krijgt zijn of haar Mesa overgedragen en ontvangt ceremonieel de Wijsheden in Spirituele Verbinding met de Mesa. Met naar keuze een beschrijving van de inhoud van de Mesa, de verhoudingen tussen de Elementen en naar vrije keuze een stukje Storytelling waarin de Persoonlijke Kracht van de Ontvanger als Personage in een verhaal gespiegeld wordt. Dit geeft de Ontvanger de mogelijkheid uit het eigen verhaal te stappen en zichzelf anders te aanschouwen. Dat wordt gezien als een kers op de taart.

In verbinding met het Oosten en element Lucht gaat de reis vd Mesa verder als een Nieuw begin, met een Nieuwe denkwijze en Inspiratie. Dit proces gaat de ontvanger zelf aan door wezenlijk contact te maken met de Gebundelde Krachten en de (magische) werking van de Mesa.

Wanneer na deze verdieping cq. verandering in het Persoonlijk Proces een verandering van Veren nodig is dan kan er nazorg plaatsvinden. De Mesa krijgt dan als het ware een upgrade (aan de buitenkant) vanuit de eigen nieuw verkregen Inzichten die om verandering vragen.

VOOR WIE IS DE MESA JOURNEY?

♡ Voor mensen die ds verbinding willen maken met en verzot zijn op Talismannen en de werking van een Mesa willen ervaren in de Zoektocht van Zelfrealisatie.

♡ Voor mensen die op zoek zijn naar begeleiding in Persoonlijke Empowerment via de Taal en Wetten van de Natuur in verbinding met het Lijf en daarin een diepgaande reis in het Verleden, Heden en Toekomst met zichzelf willen en kunnen aangaan.

♡ Voor mensen die zichzelf kunnen dragen en al bezig zijn met Bewustzijnsverruiming.

♡ Voor mensen die daarbij nieuwsgierig zijn en open staan om de Spirituele Verbinding (dieper) te ervaren met zichzelf, de Natuur en het Grotere Geheel.

DE MESA’S

  1. Een afgestemde Mesa, handpalm formaat. Afstemming rondom het Medicijnwiel. Het proces duurt z’n tijd.


2. Een grote Mesa, (hele) handformaat. Afstemming rondom het Medicijnwiel. Het Proces duurt z’n tijd.

3. Essence Mesa. Een passend formaat voor een afgestemd olie flacon (5 ml) en een afstemming met Kruiden, Veren en een Rune Teken. Deze Mesa’s zijn binnen een maand klaar (mits de wachtlijst het toe laat). 


4. Happy Hearts. Happy Hearts zijn kleine buidels met een afstemming met veren en een edelsteen verbonden met een intentie waar je blij van wordt. Dit zijn de enige Mesa’s die vooraf worden gemaakt en waar je voor kunt kiezen als je voelt dat deze bij je past.

Prijzen op aanvraag via Contact

Volg mij ook op insta of fb!