Medicine Movement sessies (1 op 1)

WAT ZIJN MEDICINE MOVEMENT SESSIES PRECIES?

Medicine Movement sessies zijn boeiende momenten van Zelfrealisatie waarin je vanuit een vraag, verlangen of innerlijk conflict jezelf dynamisch in beweging wordt gezet om iets te ervaren en/of te transformeren. Er worden vrije expressie vormen ingezet zoals Dans, Yoga & Body Work in combinatie met (voornamelijk) Klei. Lichaamswerk in combinatie met Beeldende Expressie maakt het innerlijke conflict of verlangen zichtbaar. Het helpt onderliggende patronen te (her) zien en te transformeren. Het doel hiervan is om de interactie tussen hoofd en de taal van (uit) je lijf te versterken. Door deze Interactie en het bewustzijn van de boodschappen voor jezelf hierin, ontstaat er helderheid en ruimte voor een volgende stap.

De Klei waarmee we veelvuldig werken, werkt aardend en rustgevend. Het natuurlijke materiaal is zeer bewerkelijk en leent zich, naast keramieken en beeldhouwen, goed voor processen. Je kneedt en bewerkt als het ware hetgeen wat vastzit of vrijer mag stromen.

HOE GAAN WE ?

◇ Je vraagt een (vrijblijvend) telefonisch gesprek aan waarin we kennismaken met elkaar met een uitwisseling in wat je zoekt en hierin kunt verwachten. Als er een klik is boek je een intake gesprek en maak ik adhv je geboortedatum een Elementen berekening. Daarmee stem ik de volgende sessie(s) op je af. Kijk voor meer info alvast bij Nine Star Ki: Astrologie & de 5 elementen.

◇ In de intake wordt de berekening van de Elementen gedeeld en zet ik je met de klei iets dieper in verbinding met je vraag of verlangen. Zo wordt duidelijk op welk gebied we de volgende sessie(s) gaan insteken, fysiek (welke delen), mentaal, emotioneel en/of spiritueel. Meestal is het een combinatie, met de nadruk op 1 of 2 gebieden. Vanuit hier boek je een volgende sessie en kies je een vorm van expressie die bij je past.

◇ in deze sessie(s) begeleid ik je met een persoonlijk afgestemd aanbod met jouw voorkeur van vrije expressie in verbinding met de verhoudingen tussen de Elementen. Het is een sessie van anderhalf à 2 uur op eigen locatie.

◇ Dit kan een eenmalige sessie zijn of een langer traject, afhankelijk van de vraag en het Proces. Deze sessies zijn ook als onderdeel van de Handcrafted Mesa’s & Mesa Medicine Journeys te boeken in de Verkenningsfase. Kijk ook eens bij Medicijndans of Medicijnwandeling.

In de verdiepende sessies wordt veel bewogen en gecreëerd. In de sessies is er volledige ruimte om je gevoel, behoeftes en impulsen te volgen, zonder dat je altijd begrijpt wat je doet of heen gaat. Na het lichaamswerk en vrije expressie is er ruimte voor reflectie. Dat doen we door een gesprek in verbinding met hetgeen wat verbeeld is of door integratie via Stilte. In iedere sessie wordt gewerkt met de Elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. Afhankelijk van de beweging van de persoon zelf, als ook de verhoudingen die worden berekend, zet ik een verbinding met een Element in. De Aarde is het eerste Element waar we verbinding mee maken. In die verbinding wordt veiligheid en geborgenheid gewaarborgd. Door met een Element te bewegen en te creëren ontstaat er ruimte om iets te versterken, juist los te laten. Vanuit het voelen en ervaren ontstaat een besluit voor een volgende transformerende stap.

MET WELKE EXPRESSIE VORMEN?

  • Yoga
  • Visualisaties
  • Expressie via klei/meditatief boetseren
  • Dansexpressie/authentic movement/bodywork
  • Spel/Verbeelding
  • Natuurlijke materialen
  • Elementen, Aarde, Water, Lucht, Vuur
  • Totems, Dieren, Planten, Stenen

VOOR WIE?

◇ Deze sessies zijn er voor kinderen, pubers, jong adolescenten en volwassenen die een vraag, verlangen of innerlijk conflict willen onderzoeken en ondersteuning willen ervaren via dyamisch lichaamswerk en vrije vormen van expressie.

◇ De sessies zijn er voor eenieder die open staat voor Bewustzijnsverruiming en de ondersteunende werking van de Natuurlijke Elementen wil ervaren.

WAT ZIE JE MIJ DOEN?

Ik begeleid en spiegel het proces, waarin ik een veilig veld neerzet en in het moment afstem op wat nodig is. Ik voel in, stel vragen en zet op basis van wat ik zie, hoor en voel vrije expressie vormen, technieken en middelen (Medicine) in om je welbevinden en je authenticiteit te versterken. Ik zet tevens in op ontdekken en plezier ervaren, ook bij volwassenen werkt dat net zo versterkend, zodat je vanuit deze beleving met frisheid en net een beetje meer vertrouwen volgende stappen kunt zetten. Dat kan overigens ook een stap terug zijn.

Er kan altijd trauma, groot of klein, opspelen. Door dichtbij te blijven en de inzet op veiligheid te blijven waarborgen kan er heling plaats vinden. Ik ben geen traumagericht therapeut, alswel dat de veilige bedding die ik creëer zorgt voor ruimte en release. Voor zware trauma thematiek verwijs ik je graag door naar andere holistische deskundigen in dit gebied.

Bij Over mij vind je meer over de ervaringen, trainingen en opleidingen die ik heb gedaan om tot dit aanbod te komen.

Voel je de behoefte voor een telefonisch consult of wil je meer info? Neem vrijblijvend Contact met mij op.

“The most creative act you will ever undertake is the act of creating yourself.”

Deepak Chopra.