Despacho Ritueel

In een Veld met krachtige Energie creëren we in de Koudere Maanden met Bladeren, Bloemen, Kruiden, Zaden, Rijst, Koffie, Tabak, Schelpen, Stenen, Snoep en nog veel meer, een Offer in een katoenen doek. Dit wordt ook wel een Despacho of Pago genoemd. Dit creëren we met lokale producten. Soms is er iets ingekocht of geschonken, bijvoorbeeld Palo Santo of Cacao bij of door mensen die met deze producten werken. Deze producten zijn altijd gekeurd op juiste verwerking in Harmonie met de gebieden waar het vandaan komt.

Met een Despacho gaat het over Purpose en bij een Pago gaat het over Dankbaarheid. In deze Ceremonie combineren we beiden. We geven expressief uiting aan waar we dankbaar voor zijn, wat losgelaten mag worden en wat er naar Nieuw levend in ons wil groeien.

Na de ceremonie geef je de Despacho/Pago in verbinding met een Element naar keuze, via het Water, in het Vuur, met de Lucht of in de Aarde gegraven terug aan het Geheel. Door dit weer terug te brengen naar de Natuur maken we, voor ieder persoonlijk, een Cirkel rond en kan er Transformatie plaatsvinden.

Bijzonder mooi om dit Ritueel met Vrouwen én Mannen te delen in de koudere Maanden en zo een veld te slaan van Licht en Liefde dwars door het Donker heen. Kijk ook eens bij Moeder Aarde Cirkels.

Ik ben ingewijd in dit Ritueel door Corrie van Rossum/Cornalijn.