Creative Movement Prayers (1 op 1)

WAT ZIJN MOVEMENT PRAYERS PRECIES?

Movement Prayers zijn belevingsessies ten behoeve van eigen welzijn via beweging en Ritueel. Gebed wordt hier gezien als een constante energie die voort beweegt vanuit het Hart in verbinding met het lijf, de persoonlijke ruimte en de omgeving.

Er worden vrije expressie vormen ingezet zoals Dans, Yoga & Body Work in combinatie met (voornamelijk) Klei. The Moving Prayers waarin lichaamswerk en expressie wordt ingezet, helpen onderliggende patronen/verlangens te zien en te transformeren. De basis is de interactie tussen hoofd, hart, handen en de natuurlijke Elementen. Door het bewust bewegen ontstaat helderheid in de uitwisseling en de waarde hier van.

Een van de middelen waarmee veelvuldig wordt gewerkt is Klei. Klei werkt aardend en rustgevend. Het natuurlijke materiaal is zeer bewerkelijk en leent zich, naast keramieken en beeldhouwen, goed voor processen. Je kneedt en bewerkt als het ware hetgeen wat vastzit of wil bewegen zodat energie weer vrij kan doorstromen.

HOE BOEK JE EEN MOVEMENT PRAYER ?

◇ Je vraagt een (vrijblijvend) telefonisch gesprek aan waarin we kennismaken met elkaar met een uitwisseling in wat je zoekt en hierin kunt verwachten. Als er een klik is boek je een intake gesprek waar we de plaats in het Medicijnwiel bekijken en de persoonlijke verhouding tussen de elementen berekenen. Daarmee worden de Movement Prayers af gestemd. Kijk voor meer info alvast bij Nine Star Ki: Astrologie & de 5 elementen en het Medicijnwiel.

◇ In de kennismaking maken we verbinding met de vraag of het verlangen. Zo wordt duidelijk op welk gebied we de Movement Prayer gaan in zetten, fysiek (welke delen), mentaal, emotioneel en/of spiritueel. Meestal is het een combinatie, met de nadruk op 1 of 2 gebieden.

◇ in de Movement Prayer begeleid ik met een persoonlijk afgestemd aanbod via Dans, Klei, Meditatie en de Elementen. Een Movement Prayer duurt anderhalf à 2 uur.

◇ je boekt een Movement Prayer als 3 – luik met een Verkenning, Verdieping en Voltooiing. Deze Movement Prayers zijn ook onderdeel van de Handgemaakte Medicijnbuidels & Medicijn Reizen. Kijk voor een keuze van expressie bij Medicijndans of Medicijnwandeling.

In de Movement Prayers wordt veel bewogen en gecreëerd. In de sessies is er volledige ruimte om gevoel, behoeftes en impulsen te volgen, zonder dat altijd begrepen wordt wat er wordt gedaan of waar iets heen beweegt. Na het lichaamswerk en vrije expressie is er ruimte voor reflectie on de creatie.

In iedere Prayer wordt gewerkt met de Elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. De Aarde is het eerste Element waar we verbinding mee maken. Aarding en gronding is de basis voor Veiligheid. Vanuit daar ontstaat een volgende beweging. Door met de Elementen te bewegen en te creëren ontstaat er ruimte om iets te veranderen, te versterken of te verliezen.

WELKE EXPRESSIE VORMEN EN MIDDELEN KOMEN AAN BOD?

  • Yoga
  • Visualisaties
  • Expressie via klei/meditatief boetseren
  • Dansexpressie/authentic movement/bodywork
  • Spel/Verbeelding
  • Natuurlijke materialen
  • Elementen, Aarde, Water, Lucht, Vuur
  • Totems, Dieren, Planten, Stenen

VOOR WIE ZIJN DE MOVEMENT PRAYERS?

◇ Deze sessies zijn er voor kinderen, pubers, jong adolescenten en volwassenen die een vraag, verlangen willen onderzoeken en ondersteuning willen ervaren via dyamisch lichaamswerk, vrije expressie en (eigen) Rituelen.

◇ De Prayers zijn er voor eenieder die open staat voor Bewustzijnsverruiming en de ondersteunende werking van Dans, Klei, de Elementen, Rituelen en Altaars wil ervaren.

WAT ZIE JE JACQUELINE DOEN?

Jacqueline begeleidt en spiegelt het proces, waarin ze een Veld neerzet afgestemd op wat er in het moment nodig is. Ze voelt in en zet op basis van wat ze ziet, hoort en voelt vrije expressie vormen, technieken en middelen in. Vanuit een fijngevoelige, lichte/speelse aanpak gaat ze de diepte in.

Er kan altijd trauma, groot of klein, opspelen. Door dichtbij te blijven en de inzet op veiligheid te blijven waarborgen kan er heling plaats vinden. Jacqueline is geen traumagericht therapeut, alswel dat de veilige bedding die efr wordt gecreëerd zorgt voor ruimte en release. Voor zware trauma thematiek verwijst ze je graag door naar andere holistische deskundigen in dit gebied.

Bij Over mij vind je meer over de ervaringen, trainingen en opleidingen die ze heeft gedaan om tot dit aanbod te komen.

Voel je de behoefte voor een telefonisch gesprek of wil je meer info? Neem dan vrijblijvend Contact op.

“The most creative act you will ever undertake is the act of creating yourself.”

Deepak Chopra.