Moving Impact Cirkels voor jongeren

Impact. De Van Dale omschrijft impact als ‘uitwerking, invloed, effect‘. Maar impact wordt ook vaak gelinkt aan: verandering, oorzaak/gevolg, het verschil maken, resultaat, inwerking of uitwerking, weerslag, … . Wat opvalt: Vaak staat deze impact altijd in het teken van iets goeds, voor een positief resultaat of effect.

Om vruchtbare grond te creëren voor impact is het belangrijk vanaf jongs af aan de ruimte te krijgen om goed in verbinding te staan met de manier waarop het lichaam, hart en brein werkt en hoe deze te laten samenwerken, in ecosystemen waarin wordt bewogen en waarop wordt geleefd.

Er zijn vele bronnen waaruit we kunnen putten, die invloed op ons hebben en waar we zelf invloed mee kunnen uitoefenen. En de vraag is steeds hoe doen we dat als gezonde katalysators mét vruchtbare impact?

Alles is van invloed op ons systeem en als we van jongs af aan al weten hoe we met de natuurlijke en wetenschappelijke bronnen gezond kunnen samenwerken, ook in de vertaalslag naar ons lijf, dan leren we hoe het is om bewust eigen invloed uit te oefenen en impact te maken vanuit gezonde daadkracht. Impact in een onderlinge algehele verbinding met onszelf, de omgeving en elkaar.

Het antwoord op hoe oefenen we positief invloed uit is heel simpel. Vanuit een goed welbevinden met onszelf en elkaar in een omgeving die uitdaagt in zelfontplooiing.

De wens van EMM is om samen te komen in een natuurrijke, ontspannen en uitdagende omgeving met jongeren om te onderzoeken en elkaar te supporten in hoe sustainen we onszelf en de omgeving en hoe kunnen wij iedere bron waar onze interesse naar uit gaat vanuit observatie, ervaringsgerichte educatie beter leren kennen, zodat we met onze kennis, ludieke ideeën verbonden met het hart iets kunnen veranderen en dus betekenen in de wereld? Alles wat eenieder zomaar doet, stevig onderzoekt en met aandacht creëert doet er namelijk toe.

Om te ervaren hoe ons lijf, hart en brein in verbinding staat met hoe we in ons doen en laten, creaties en onderzoek als vanzelf bewegen, maar ook hoe ieder op de eigen manier, het beste kan én wil bewegen, worden er voor alle jongeren Moving Impact Cirkels voor jongeren aangeboden.

Dit zijn kleine settings met jongeren waarin we samenkomen om open te brainstormen, elkaar te inspireren en te supporten via sharings, lichaamsgericht brein en hart werk, creatieve expressie (!!) verbindingsspelen en challenges. Er is gekozen voor deze combi, omdat juist de verbinding met al deze delen, met name de (joy in) beweging en verbinding hierin zorgt voor vrije ruimte, welke nodig is om de impact te vergroten van wat ieder te brengen heeft.

In deze cirkels en tijd kunnen er mooie verbindingen ontstaan met veel ruimte voor versterking. Versterken en upliften van een ieder en elkaar is de key. Het Hart maakt impact en zorgt voor impact.

Er zal samen gewerkt worden met meerdere mensen in de facilitatie, die de waarde van gezonde impact inzien en willen versterken. Voel je welkom jouw inbreng met mij te delen. Dan gaan we uitvogelen of er een match is.

Tijd en datums voor de Moving Impact Cirkels volgen.